Lidl har gjort sina första leveranser från Örebro

bildtexMikael Holmberg är lagerchef på Lidls distributionscentral i Örebro som nyligen öppnade. (Bild: Mats Udikas) bildtexMikael Holmberg är lagerchef på Lidls distributionscentral i Örebro som nyligen öppnade. (Bild: Mats Udikas)

I december gick de första leveranserna till butik från Lidls distributionscentral i Örebro. Den nya anläggningen är på 51 000 kvm och därmed den största logistiketableringen i landet under 2019.

– Det nya lagret innebär att trycket kommer minska på våra andra båda distributionscentraler i Halmstad och Rosersberg, konstaterar Mikael Holmberg som är lagerchef på den nya anläggningen. Det är hans första lagerchefsjobb, efter en 13 år lång karriär med olika uppdrag inom Lidl.

Distributionscentralen försörjer ett område från Mora i norr, Eksjö i söder, norska gränsen i väster och Västerås i öster.

Anläggningen har kapacitet att försörja omkring 100 butiker med hela Lidls sortiment. Det är torrvaror, kyl- och frysvaror, grönsaker samt specialartiklar som exempelvis kläder och leksaker. Vid start levererar man till 41 butiker.

Lagret är totalt 51 000 kvm, med ett bottenplan på 51 000 kvm. Ovanplanen används för både lager och kontor. Totalt finns 36 000 pallställ på lagret, Takhöjden är 14,5 meter fritt till balk, alltså två, tre meter högre än vad som är vanligt i moderna svenska lager.

Det är ett manuellt trucklager med knappt ett hundratal truckar, främst låglyftande plocktruckar som tar två pallar vardera. På lagret finns också 13 skjutstativtruckar som kan lyfta ända upp till 12,5 meter, liksom ett två motviktare. Jungheinrich har levererat såväl truckar som ställage. Ett längre reportage från Lidl hittar du i Transportnytt 10-2020 som nu finns hos prenumeranterna. Tidningen kan beställas från prenumerationsavdelningen.

Publicerad 2019-12-11 17:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!