Leg-fri uthämtning även hos DHL med Unifauns app

Uthämtning med Bank-ID blir ny funktion i Unifauns paketapp hos DHL:s ombud. (Bild: Unifaun) Uthämtning med Bank-ID blir ny funktion i Unifauns paketapp hos DHL:s ombud. (Bild: Unifaun)

Nu inför också DHL möjligheten att legitimera sig via mobilt bank-ID och en mobilapp för uthämtning av paket hos ombuden. Det förenklar hanteringen särskilt när mottagaren inte hämtar ut själv.  

Postnord lanserade en leg-fri uthämtningsrutin i somras, då ihop med sin egen paketapp och bank-ID.

Nu inför Unifaun en motsvarande funktion i sin app ”Mina Paket” som används av ett tiotal transportörer bland dem Bring, DHL, MTD och Best. Enligt Unifaun har appen över en miljon användare.

DHL med eget ombudsnät har hjälpt Unifaun med utvecklingen av uthämtningsrutinen. Nyheten är att man med hjälp av Bank-ID nu förenklar för paketombudet, mottagaren och för dennes eventuella bud.

– När jag beställt ett paket via DHL får jag en QR-kod via appen som förutsätter mobilt bank-ID, förklarar försäljningschef Simon Wisbrant, DHL E-commerce Solutions Sweden.

– Denna kod kan kunden sedan skicka vidare i form av sms eller mail till någon bekant som hämtar ut paketet och då inte behöver legitimera sig vid uthämtningen. Kundens bud behöver dock också ha appen för att delningen av koden ska fungera.

– Men den nya metoden sparar tid hos utlämnaren som slipper hantera fysiska ID-kort och skanna dem. Det är svårt att uppskatta tidsvinsten i snitt. I högsäsong på en kaotisk Black Friday kan det betyda väldigt mycket både för utlämnaren och för kunder som står och köar.

– Men framför allt är det i stressade situationer ett säkrare och effektivare sätt att hantera utlämningen.

Unifaun gick 2014 samman med Memnon Networks som efter sammanslagningen enligt företaget är största aktören inom transportadministration eller ”Delivery management” i norra Europa.

Publicerad 2019-11-14 10:51
Cron Job Starts