Ifoy Award släpper in kranar, robotar och IT

(Bild: Mats Udikas) De lyckliga vinnarna av Ifoy Award - Årets truck 2016. (Bild: Mats Udikas) De lyckliga vinnarna av Ifoy Award - Årets truck 2016.

Webbportalen för ”Ifoy Award” är öppen för anmälan fram till 30 oktober 2017. Tillverkare och utvecklare av truckar och andra lösningar för materialhantering kan nu presentera sina innovationer för juryn. För första gången är kranar och lyftanordningar med i tävlingen, liksom rena programvarulösningar.

Ifoy Award delas ut i elva olika kategorier, vilket gör att tävlingen i stort sett täcker hela området för intern materialhantering, ”intralogistics”.

Nya kategorier för 2018 är:

  • Kranar och lyftanordningar , ”Cranes and lifting appliances”.
  • Programvara för intern logistik, ”Intralogics Software of the year”
  • Robotar för intern logistik, ”Intralogics Robot of the year”
  • Systemlösningar för lager, ”Integrated Warehouse Solution”.

Övriga sju kategorier är inriktade på mer traditionell truckteknik. Det är motviktstruckar upp till 3,5 ton, och motviktare över 3,5 ton. Lagertruckarna delas in i låglyftande truckar och höglyftande. Det finns en kategori för autotruckar, samt kategorier för specialfordon och komponentlösningar.

Juryn ger utmärkelsen Ifoy Award till årets bästa produkt eller system i varje kategori. I första hand belönas innovation, men även andra faktorer som relevans för marknaden vägs också in i den totala bedömningen. Prisutdelningen sker 23 april 2018, i samband med materialhanteringsmässan Cemat i Hannover.

Mer information om Ifoy Award finns på www.ifoy.org.

Publicerad 2017-09-12 20:35

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!