Kavall tar in miljoner

Fr v: Peter Simon, John Tengberg och Robin Rendahl ingår i ledningen för Kavall. Foto: Kavall Fr v: Peter Simon, John Tengberg och Robin Rendahl ingår i ledningen för Kavall. Foto: Kavall

Nya investerare satsar mångmiljonbelopp i budfirman Kavall, som har nishat sig inom området för ultrasnabba matvaruleveranser.

Kavall lanserade sin första så kallade ”dark store” — ett centalt beläget, mindre lager varifrån snabba leveranser kan utföras — våren 2021. Denna dark store var placerad i Stockholm och sedan dess har bolaget etablerat motsvarande tjänster på fler platser i Sverige, Finland och Norge och enligt egen utsago haft en kraftig tillväxt av kunder på samtliga marknader.

Så sent som i april meddelades att bland annat Bonnier Ventures och Nicoya investerade 155 miljoner i leveransfirman Kavall, och nu meddelas att Nordic Angels samt Bring Ventures går in med ytterligare 22 miljoner kronor. 

– Vi ökar kraftigt månad för månad och har ända sedan start sett en väldigt hög retention bland våra kunder. Det visar på hur stor efterfrågan är för vårt kunderbjudande,  Nu fortsätter vi springa på med en ambitiös expansionsplan och addera fler tjänster för att optimera kundupplevelsen, säger John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall, i ett pressmeddelande.

Bring Ventures, som är en del av Bring och Posten Norge-koncernen, investerar i företag som driver innovation som kan bidra till koncernens överordnade mål.

– Vi är väldigt imponerade av Kavalls utveckling och vad de på kort tid har byggt upp vad gäller struktur, team och kundbas. Vi är glada över att vara en del av resan framåt. Det är en spännande tid i logistik- och leveransområdet och vi tror att vi tillsammans kan skapa synergier och stötta Kavall i deras kontinuerliga tillväxt- och expansionsplaner, kommenterar Caroline Lumpp, SVP Ventures & M&A på Bring Ventures.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-20 10:01 Uppdaterad måndag, 20 juni 2022 10:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021