Här är Bockasjös alla byggprojekt just nu

Den 8000 m2 stora logistikfastigheten som Bockasjö just nu bygger på Hisingen i Göteborg åt Volvo Cars. Skiss: Bockasjö Den 8000 m2 stora logistikfastigheten som Bockasjö just nu bygger på Hisingen i Göteborg åt Volvo Cars. Skiss: Bockasjö

Bockasjö är inne i en stark expansionsfas just nu och bygger nytt i både Stockholm och Göteborg åt flera stora kunder, däribland Volvo Cars.

Fastighetsbolaget Bockasjö bygger nu för fullt på flera platser i Sverige:

Göteborg: två logistikfastigheter färdigställs just nu på Hisingen. Den ena – en 8000 m2 stor byggnad – kommer att hyras av Volvo Cars, som får tillträde till lokalerna i vår. Volvo Cars hyr sedan tidigare en 26 350 m2 stor logistikfastighet i området som Bockasjö färdigställde under 2018.

Bockasjö har också ett joint venture med företaget Platzer och inom ramen för detta pågår markarbeten och färdigställandet av mark om cirka 300 000 kvadratmeter som möjliggör byggnation av sex nya logistikfastigheter på Hisingen. Byggstart för första fastigheten sker efter sommaren.

Stockholm: I Stockholm bygger Bockasjö två logistikfastigheter, där den ena kommer att hyras av Åhléns. De två fastigheternas ägs gemensamt med fastighetsbolaget Kilenkrysset.

Eskilstuna: Inom kort påbörjas byggnationen av en logistikfastighet som ska hyras av Apoteket när den står klar i slutet av året.

Bockasjös pågående byggnationer, markarbeten och planerade investeringar uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor.

– Efterfrågan på logistikytor ökar starkt som en konsekvens av den ökande e-handeln som under 2020 uppgick till cirka 130 miljarder kronor jämfört med 80 miljarder kronor 2019, säger Bockaskös vd Joakim Hedin.

Läs även: Bockasjö bygger åt Volvo Cars

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-02-23 10:06 Uppdaterad tisdag, 23 februari 2021 10:06

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts