Familjeföretag skaffar sju sågverkstruckar

(Foto: Brubakken) Den här SMV Konecranes-trucken av modell 15-200, vid Woodtec i Varberg, är en av de sju nya hos Deromekoncernen. (Foto: Brubakken) Den här SMV Konecranes-trucken av modell 15-200, vid Woodtec i Varberg, är en av de sju nya hos Deromekoncernen.

Sju särskilt byggda sågverkstruckar med lyftkapacitet på 12–15 ton har börjat rulla vid träindustrikoncernen Deromes sågverk.

Det är truckdistributören Brubakken som står för leveransen av truckarna från SMV Konecranes, såväl som för service och reparationer.

Truckarna uppges ha specialanpassats med en rad lösningar för att hanteringen hos sågverken ska gå snabbare och effektivare. Det ska också vara lättare att komma åt de delar som man behöver nå vid service.

Derome bär namn efter orten utanför Varberg där företaget startades på 1940-talet. Koncernen, som idag uppges omsätta 4,6 miljarder kronor per år och ha runt 1 200 anställda, drivs av grundaren Karl Anderssons barn och barnbarn.

E-mail:
Publicerad 2015-03-19 15:28 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts