E-handeln hjälper expressjättarna växa

När såväl Deutsche Post DHL som UPS och Fedex har summerat resultaten för 2014 visar det förstnämnda företaget störst tillväxt i omsättning: 6,3 procent, med konkurrenterna nära efter.

Deutsche Post DHL-koncernens aktiekurs sjönk 3 procent i samband med att företaget rapporterade sina siffror på onsdagen. Inte minst verkar det ta längre tid än väntat att vända den sjunkande trenden vad gäller lönsamheten i godsspeditionen, skriver Wall Street Journal. Företaget är störst i världen på flygfrakt och näst störst till sjöss. Vd Frank Appel erkände att företaget kan ha underskattat hur lång tid det tar att sänka kostnader och förbättra tjänsternas kvalitet.

UPS höjde omsättningen 6,1 procent under det sista kvartalet 2014 jämfört med ett år tidigare, och för Fedex var tillväxtsiffran 5 procent räknat på den sista redovisade tremånadersperioden september till november.

Alla tre företagen uppges satsa för att gripa andelar på den växande marknaden för expressleveranser, vilken drivs av den tilltagande e-handeln.

 

Publicerad 2015-03-13 15:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien