Dödsolycka i Lysekils hamn

Lysekils hamn, sedd från norr. Foto: Lysekils Hamn Lysekils hamn, sedd från norr. Foto: Lysekils Hamn

En man har klämts ihjäl vid avlastning av en container i Lysekils hamn. Det är den fjärde dödsolyckan hittills i år i svenska hamnar, enligt preliminär statistik från Arbetsmiljöverket.

Det var på eftermiddagen den 22 mars som en 39-årig man omkom när han skulle vara med och lasta av en lastbil med stora glaspartier vid Grötö i hamnen i centrala Lysekil. Det rapporterar tidningen Arbetet.

Enligt Arbetet hade mannen av okänd anledning ställt sig i containern där glaspartierna förvarades. Det var när glaspartierna skulle lyftas ur containern som banden gick av och mannen klämdes mellan glaspartierna och containerväggen.

Händelsen utreds enligt Arbetet som vållande till annans död i samband med arbetsolycka.

Olyckan i Lysekils hamn är enligt preliminär statistik från Arbetsmiljöverket den fjärde olyckan med dödlig utgång i en svensk hamn hittills i år.

Här är de tidigare dödsolyckorna i svenska hamnar i år:

1 mars, Göteborgs hamn: 40-årig man som jobbade med inspektion av en kaj klämdes så illa mellan en arbetsbåt och en bryggkonstruktion att han avled av sina skador.

17 februari, Trelleborgs hamn: En besättningsman omkom efter att ett muddringsfartyg kantrade i Trelleborgs hamn.

3 februari, Göteborgs hamn: En man omkom efter att ha blivit påkörd av en truck under sitt arbete i en terminal i hamnen.

Se statistik över alla dödsolyckor på arbetsplatser hittills i år HÄR

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-03-24 08:56
Cron Job Starts