De lånar ut en färja till DFDS

Destination Gotlands färja M/S Visby, här i precis satt i trafik för DFDS på rutten Rosslare-Dunkerque (innan DFDS hunnit måla om färjan). Foto: Filip Hermann/DFDS Destination Gotlands färja M/S Visby, här i precis satt i trafik för DFDS på rutten Rosslare-Dunkerque (innan DFDS hunnit måla om färjan). Foto: Filip Hermann/DFDS

Strax efter nyår gjorde Destination Gotlands fartyg M/S Visby sin första tur mellan hamnarna Rosslare i Irland och Dunkerque i Frankrike.

I vinter och vår lånar rederiet Destination Gotland ut en av sina sex fartyg som trafikerar linjerna Visby-Nynäshamn och Visby-Oskarshamn till danska rederiet DFDS.

Det är Destination Gotlands färja M/S Visby som från och med januari går i trafik på DFDS nyöppnade linje mellan hamnen Rosslare på Irlands sydostligaste spets och Dunkerque som är Frankrikes nordostligaste hamn nära gränsen till Belgien. Färjeresan mellan Rosslare och Dunkerque tar knappt 24 timmar.

Destination Gotland bemannar däck och maskin på M/S Visby när den går i trafik för DFDS. M/S har kapacitet för 1 600 lastmeter gods och 1 500 passagerare

Mot bakgrund av Storbritanniens utträde ur EU, som vid årsskiftet är fullt ut genomfört, har danska rederiet DFDS öppnat en ny RoRo-förbindelse mellan Irland och Frankrike. Tanken med den nya RoRO-förbindelsen är att minska beroendet av Storbritanniens vägnät för lastbilstrafiken mellan Irland och resten av EU.

– Vi är mycket glada över att kunna bistå med att säkerställa en fungerande inre marknad inom EU och att säkra transporterna mellan Irland och Frankrike. Vi ser fram emot ett partnerskap med DFDS som har potential att sträcka sig över längre tid, säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland som äger M/S Visby i ett pressmeddelande.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-01-05 11:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts