Cejn bygger centrallager i Skövde

Cejns nya centrallager blir klart i slutet på året. Det blir 15 meter högt. Bild: Cejn) Cejns nya centrallager blir klart i slutet på året. Det blir 15 meter högt. Bild: Cejn)

Cejn, som är känt för sina hydrauliska och pneumatiska snabbkopplingar, bygger nytt centrallager i Skövde och får samtidigt mer produktionsyta.

Byggprojektet planeras att pågå i ett års tid och i slutet av 2020 kommer ett 15 meter högt centrallager på 3 200 kvm stå färdigt samt två entresolplan på 1 000 kvm vardera. Utöver det kommer också en gångbro byggas mellan huvudkontorets lokaler och det nya lagret.

– Den nya byggnationen kommer skapa utrymme och möjligheter för nya affärer och sortiment och effektivisera logistiken till våra säljbolag och kunder, säger företagets vd Marcus Allerbjer. Vad gäller lagrets tekniska utformning är vi i slutskedet med upphandlingen, så vi ger inga detaljer just idag.

Cejn gör snabbkopplingar för bland annat pneumatik och hydraulsystem för anläggningsmaskiner och kylning av elektronik. Företaget grundades av Carl Erik Josef Nyberg, CEJN, som 1955 patenterade en snabbkoppling för enkel och säker hantering av tryckluft.

Publicerad 2020-02-06 10:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!