Bil-Volvo ger lyft för Göteborgs hamn

(Bild: Göteborgs hamn) Rullar på bra. (Bild: Göteborgs hamn) Rullar på bra.

November blev Volvo Personvagnars bästa försäljningsmånad i dess 88-åriga historia, tack vare succén för Torslandatillverkade modellen XC90. Göteborgs hamn hör till dem som drar nytta av framgången.

Enligt Göteborgs hamns nyhetsbrev märker lokala underleverantörer, såväl som logistikbranschen, av den utvecklingen för Torslandafabriken, där ett tredje skift har införts och 1 600 nya anställda har tagits in under året.

– När vi tittar tillbaka på 2015 kan vi konstatera att våra volymer har vuxit, bland annat tack vare uppsvinget som XC90 har gett. Nu pekar det mot att Volvos tillväxt fortsätter under 2016, när leveranserna i Asien når en ny nivå, säger Göteborgs hamns godschef Claes Sundmark, enligt nyhetsbrevet.

Vad gäller Göteborgs hamn så noterar den samtidigt en generellt växande efterfrågan på godstransporter mellan Sverige och Belgien.

Det yttrar sig bland annat i att rederiet SOL har lagt till ett femte anlöp per vecka i Göteborg i rorotrafiken från Zeebrugge. Tillägget görs i form av ett extra stopp på en linje från Tilbury och Zeebrugge mot finska Oulu. Samtidigt höjer DFDS Seaways kapaciteten i sin trafik mellan Göteborg och belgiska Gent genom att byta ut två av de tre fartygen mot sådana som är 30 meter längre. Den linjen avgår sex gånger i veckan.

Publicerad 2016-01-12 11:36

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien