Barkfors Fleet blir en del av Progrits

Barkfors blir en del av programvarukoncernen Progrits. På bilden Göran Barkfors (t v) och Progrits koncernchef Björn Ekström. (Bild: Progrits) Barkfors blir en del av programvarukoncernen Progrits. På bilden Göran Barkfors (t v) och Progrits koncernchef Björn Ekström. (Bild: Progrits)

Barkfors Fleet, inriktat på trafikledningssystem, blir helägt dotterbolag i Progrits. Det är en koncern som samlat ihop en grupp små nordiska företag med olika programvaror till kunder inom e-handel, distribution och logistik.

Barkfors utvecklar och levererar sedan 25 år tillbaka transportledningssystem med bland annat fordonsdatorer, web-lösningar, positionering och larm. Systemen används bland annat av åkerier och lastbilscentraler, bud, dragbilsverksamheter och specialtransporter.

Barkfors ligger i Limhamn strax utanför Malmö, där ett 15-tal anställda omsätter runt 20 miljoner kronor

Progrits har omkring 100 anställda och omsätter runt 200 miljoner kronor. Ett av dotterföretagen är Empori som bland annat används för att bygga upp webbutiker.

Ett annat är Geoposit som arbetar med att använda geografiska data för logistikplaneringen, bland annat genom att visualisera adresser och postnummer i kartform.

Publicerad 2019-05-22 16:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!