Aggregattillverkarna Bodins och Hagabergs får gemensam ägare

Här demonstreras den goda genomsikten hos ett av O Bodins integrerade aggregat med gaffelspridning. (Bild: O Bodins Maskin) Här demonstreras den goda genomsikten hos ett av O Bodins integrerade aggregat med gaffelspridning. (Bild: O Bodins Maskin)

Gaffelspridartillverkaren O Bodins Maskin  får gemensam ägare med Hagabergs Mekaniska AB, som också tillverkar gaffelaggregat till truckar. Det är Caldarius Holding, Hagabergs moderföretag, som tar över Bodins.

Närkeföretagen O Bodins i Askersund och Hagabergs Maskin i Laxå är både välkända för sina integrerade gaffelspridaraggregat med sidoförskjutning. Produktegenskaperna är lika varandra. Åtminstone Hagabergs aggregat sitter ofta på truckar från Linde.

Nu har Caldarius Holding köpt samtliga aktier i Bodins. Men både Hagabergs och Bodins kommer att drivas som separata bolag. Av ett pressmeddelande om affären framgår att Hagabergs kommer att inriktas på större serier och Bodins på fåstyckstillverkning och truckombyggnader. I och med affären kommer kunderna att erbjudas en ett bredare sortiment av produkter, utökad produktionskapacitet och en mer flexibel produktion.

Likaså sägs att båda verksamheterna fokuserar på den viktiga nordiska marknaden och att förvärvet lägger grunden till fortsatt expansion i Norden och övriga Europa.

Linda Svensson fortsätter som vd på Bodins. Likaså är Magnus Larsson kvar i sin roll som vd på Hagabergs. Michael Mononen är styrelseordförande i båda bolagen. Den sammanlagda omsättningen i båda företagen var 70 miljoner under 2017.

Publicerad 2019-05-02 13:05

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!