Medling i konfliken mellan Hamnfyran och APMT

(Bild: Göteborgs hamn) Hamnfyran har utlyst en åttatimmars strejk efter att ett 30-tal hamnarbetare varslats om uppsägning. (Bild: Göteborgs hamn) Hamnfyran har utlyst en åttatimmars strejk efter att ett 30-tal hamnarbetare varslats om uppsägning.

Medlingsinstitutet har haft överläggningar med parterna Hamnfyran och APM Terminals om konflikten i Göteborgs hamn. Medlarna har lagt en hemställan som parterna ska svara på senast 23 januari, det vill säga dagen före hamnfyrans planerade strejk. (Uppdaterad version)

Hamnarbetarförbundets avdelning 4 i Göteborg varslade om strejk på APM Terminals. Strejken är utlyst till klockan 12 tisdagen den 24 januari och är planerad i åtta timmar. Strejken är ett svar på företagets varsel om uppsägning av ett 30-tal fastanställda. Sedan tidigare pågår en blockad mot övertid, inhyrningar och nyanställningar.

Måndagen 16 januari skedde överläggningar mellan APM Terminals, som företräds av Sveriges hamnar, och Hamnarbetarförbundets avd 4 om konflikten under Medlingsinstitutets försorg. Medlingsinstitutet har nu lämnat en hemställan, en formell begäran, som parterna ska svara på senast 23 januari, klockan 10, dagen innan den utlysta strejken träder i kraft.

Tidigare i januari varslade APM Terminals ett 30-tal tillsvidareanställda om uppsägning. Förhandlingar kommer att ske med Transportarbetarförbundet som APM Terminals har tecknat kollektivavtal med.

 

Publicerad 2017-01-13 17:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov