Vägpaketet gick igenom EU-parlamentet

Europaparlamenentet ja ett tydligt ja till vägpaketet. (Bild: Europaparlamentet) Europaparlamenentet ja ett tydligt ja till vägpaketet. (Bild: Europaparlamentet)

Alla tre förslagen i vägpaketet om nya kör- och vilotider för lastbilsförare, utstationeringsregler och cabotage gick igenom Europaparlamentets omröstning under torsdagens omröstning i Europaparlamentet.

De svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet välkomnade beslutet strax efter omröstningen:

– Nu får vi lika lön för lika arbete på samma plats även i transportsektorn. Det är en fantastisk seger för alla som jobbar inom transportsektorn, sa Marita Ulvskog (S) i en första kommentar.

Det är andra gången som vägpaketet togs upp till omröstning i parlamentet. Motståndarna till vägpaketet försökte fördröja och stoppa förslaget genom att tillföra en stor mängd ändringar. Det är främst länder i Öst- och Sydeuropa som varit motståndare till förslaget. Se EU-parlamentet sköt upp omröstningen om vägpaketet

Sverigedemokraten Peter Lundgren som är ledamot i EU-parlamentets transportutskott har spelat en aktiv roll för att driva igenom förslaget.

Röstsiffrorna var: 

Utstationeringsdirektivet: 347 för, 278 emot, 9 nedlagda
Nya kör- och vilotider: 385 för, 244 emot, 5 nedlagda
Förändrade cabotageregler, 370 för, 254 emot, 10 nedlagda

Europaparlamentet publicerar sin info om omröstningen om vägpaketet HÄR.

Publicerad 2019-04-04 12:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna