Unicarriers skyltar om till Logisnext

MLE leds av Hiroyuki Shimma. (Bild: Mitsubishi Logisnext ) MLE leds av Hiroyuki Shimma. (Bild: Mitsubishi Logisnext )

Unicarriers olika marknadsbolag i Europa kommer inom en tid att byta namn till Logisnext. I Sverige berör det fabriken i Mölnlycke som också är känd som Atlet. Men truckarna i företagsgruppen behåller sina nuvarande namn och färger för de olika försäljningskanalerna.

I april i år omvandlas holdingbolaget Mitsubishi Logisnext Europe B V (MLE) till ett operativt bolag. Det kommer att ligga i Almere i Nederländerna och få det samlade ansvaret för koncernens alla varumärken. Det är Mitsubishi Forklift Trucks, Cat Lift Trucks, Unicarriers, Rocla och TCM. MLE leds av Hiroyuki Shimma, med titeln president.

Idag är det Unicarriers i Mölnlycke, det tidigare Atlet, som är Europakontor för Unicarriers-delen.

– En del gruppfunktioner kommer att ligga kvar i Mölnlycke. Några av oss kommer att få tillbringa en del av vår tid i Almere, bland annat jag. Men Mölnlycke blir utgångsort, säger André Högevoll som är personaldirektör och talesperson för Unicarriers nuvarande Europabolag. Jonas Tornerefelt är exekutiv chef för det nuvarande Europabolagets produktportfölj, samt service marknad och all försäljning.

Utöver den tidigare Atletfabriken i Mölnlycke har MLE ytterligare två europeiska fabriker: den tidigare Nissanfabriken i Pamplona, Spanien och Rocla i Järvenpää, Finland. Samtliga fabriker kommer att få namnet Mitsubishi Logisnext Europe.

Publicerad 2020-02-12 23:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!