Spaden i marken för Logicenters nya anläggning

Logicenters nya logistikanläggning byggs i Pilängen logistikpark i Örebro. Illustration: Logicenter Logicenters nya logistikanläggning byggs i Pilängen logistikpark i Örebro. Illustration: Logicenter

Logistikfastighetsföretaget Logicenter har inlett byggnationen av sin nya logistikanläggning i Örebro. Fastigheten väntas stå klar hösten 2022.

Logistikanläggningen byggs i Pilängen logistikpark i Örebro med närhet till både flygplats samt E18 och E20. Anläggningen får en total på 14 500 kvm och uppges vara fullt uthyrd.

— Vi är mycket glada över att vi nu etablerar oss i Örebro då vi ser en stor potential i området. Anläggningen är strategiskt placerad i Pilängen med goda kommunikationer och närhet till storstadsregionerna. Dessutom anses Örebro vara ett av de främsta logistikområdena i Sverige och vår närvaro i regionen är viktig för att stärka Logicenters position som en ledande logistikaktör i Norden ytterligare, säger Logicenters vd Matthias Kettelhoit ett pressmeddelande.

Enligt Logicenter är ambitionen att den nya fastigheten ska miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good. Sedan tidigare verkar även aktörer såsom Swedol, Postnord och Schenker i området.

— Vi vill varmt välkomna Logicenters till Örebro. Vi är mycket stolta över att en av Sveriges logistikaktörer väljer att etablera sig i vår kommun. För oss är det viktigt att vi fortsätter arbeta med att det finns mark färdig för företag att etablera sig på, något som vi tror kommer att skapa möjligheten till fler arbetstillfällen och öka sysselsättningen i vår kommun. Dessutom är den här etableringen ett bevis på fördelarna med Örebros strategiska läge och vi tror att det här kan vara det första av flera samarbeten framöver, kommenterar John Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-18 09:02