Skrivaren som ska tåla att tappas

Zebra Rustad för vardagens strider. Zebra Rustad för vardagens strider.

Enligt Zebra är företagets nya bärbara skrivarserie ZQ500 branschens stryktåligaste. Den är också byggd för att klara kyla.

Det är naturligtvis fältpersonal i olika yrken som är den tänkta målgruppen, och i logistikens värld ligger det nära till hands att tänka på utskrift av fraktetiketter och andra frakthandlingar, fakturor och kvitton, samt kanske fortfarande olika slags arbetsordrar.

Zebra uppger att skrivarna tål stötar, vibrationer och temperatur enligt den militära tålighetsstandarden 810g. Därmed ska den klara att falla till golvet i vilken riktning som helst från 122 centimeters höjd.

Skrivarna i serien ZQ500 har bara tre stora knappar, och inga menyer. Vad gäller kyla ska de både fortsätta fungera, och gå att använda med tjocka handskar. De anpassar också själva utskriftsfunktionen efter hur kallt det är.

Damm och regn ska serien motstå enligt IP 54 (IP 65 med tillvalt yttre skal). Skrivarna pratar normalt med sin omvärld via Bluetooth Smart Ready 4.0.

Publicerad 2015-10-14 16:05

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!