Scan Global blir ägare till distributionen av Peak Performance

Affären är ett led i Scan Globals strategi att öka sin andel av marknaden för e-handel inom kläder och mode. (Bild: Scan Global) Affären är ett led i Scan Globals strategi att öka sin andel av marknaden för e-handel inom kläder och mode. (Bild: Scan Global)

Scan Global Logistics Group, SGL, köper modeföretaget IC Groups logistikfunktion med varumärken som Peak Performance, Matinique, In Wear och Tiger of Sweden. E-handelsfunktionen är en viktig del av affären.

Danska SGL E-Commerce är en del av Scan Global Logistics Group och tar nu över IC Logistics, som är logistikdelen av danska modekoncernen IC Group.

I köpet av IC Logistics ingår ett 16 000 kvadratmeter stort lager för modekläder i Brøndby som ligger i Köpenhamns utkant, tillsammans med lagrets 47 anställda. Modelagret är delvis automatiserat och inriktat mot både butikskunder och e-handelskunder.

SGL har ett brett utbud av flyg-, sjö- och landtransportjänster genom 1 600 anställda på 96 orter i 26 länder. I Sverige finns SGL i Stockholm, Göteborg, Malmö, Trelleborg, Norrköping och Helsingborg.

IC Group har elva varumärken: Peak Performance, In Wear, Tiger of Sweden, Jackpot, Cottonfield, Matinique, Part Two, By Malene Birger, Saint Tropez, Soaked in Luxury och Designers Remix Collection. Dessa säljs i egna butiker, franchisebutiker samt via ett nätverk av 11 000 distributörer i mer än 40 länder. Bolagets huvudmarknad är norra Europa.

Köpet ses av SGL som ett led i företagets strategi att öka sin andel av marknaden för e-handel inom kläder och mode. SGL pekar på siffror som visar att nordisk detaljhandel och e-handel ökade med 25 procent under första kvartalet 2019 och att 22 procent av hela världens befolkning handlar på nätet.

Tidigare i år lanserade SGL en e-handelslösning för företag som vill göra sina varumärken tillgängliga på nätet utan att behöva göra egna investeringar i logistik eller lager.

Publicerad 2019-05-16 10:12

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna
Cron Job Starts