Sandahls börjar använda DHL:s terminaler istället

– Förhoppningsvis kan det leda till fler samarbeten, säger Thord Sandahl, koncernchef i Sandahlsbolagen. (Bild: Sandahlsbolagen) – Förhoppningsvis kan det leda till fler samarbeten, säger Thord Sandahl, koncernchef i Sandahlsbolagen. (Bild: Sandahlsbolagen)

Sandahls kommer att börja använda DHL Freights terminaler för styckegods och paket. I september avslutar åkeriet sitt fleråriga samarbete med Schenker.

I slutet på maj framgick att det stora Värnamobaserade åkeriet och kombiaktören Sandahls skulle avbryta sitt samarbete med Schenkers transportnätverk, flera månader i förtid. Sandahls har också byggt upp en egen försäljningsavdelning i snabb takt, i syfte att bli en oberoende transportör.

Nu står det klart att Sandahls Goods & Parcels kommer att samarbeta med DHL Freight kring distribution av terminalhanterat styckegods och paket.

– Förhoppningsvis kan detta samarbete också leda vidare till fler samverkansområden. Vi har sedan tidigare samarbeten med DHL Freight, bland annat på järnväg, och vi känner företaget som en pålitlig aktör, säger Thord Sandahl, koncernchef Sandahlsbolagen i ett pressmeddelande.

Enligt honom innebär lösningen att Sandahls kan erbjuda sina kunder en enkel helhetslösning, där åkeriet kan ta ansvar för hela transportkedjan och för alla typer av gods.

Publicerad 2020-06-11 11:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!