Runsven djupstaplade och fick in tiotusen pallar till

(Bild: EAB) Totalt rymmer det nya ställaget för djupstapling drygt 19000 pallar och har plats för omkring 1000 varunummer. (Bild: EAB) Totalt rymmer det nya ställaget för djupstapling drygt 19000 pallar och har plats för omkring 1000 varunummer.

Runsvengruppen kunde utöka sitt befintliga centrallager i Skillinge med 10 000 pallplatser, genom att börja djupstapla en del av sortimentet. Därmed kan företaget flytta från ett externt lager på 15 000 kvm.

I december gjorde Runsvengruppen en stor nyinstallation av lagerinredning i sitt 65 000 kvm stora centrallager i Skänninge. Runsvengruppen är mest känd för sin varuhuskedja Öob.

På en stor yta i lagret ersattes de konventionella pallställen med ställ för djupstapling. Sju lagergångar togs bort. Det gav 19 680 pallplatser på en yta där det tidigare fanns plats för 9 800 pallar. Det nya ställaget för djupstapling levererades av EAB. I leveransen ingick också fyra skyttlar av typen Maxipacker.

Maxipacker används tillsammans med lagertruckar för att hämta godset i djupstaplingsställen. Maxipacker flyttas mellan positionerna i djupstaplingsstället av truckarna. Det är ett extra arbetsmoment, men det har visat sig att produktiviteten på lagret inte påverkas av detta:

– Vi trodde det skulle bli sämre, men istället har det slagit mycket väl ut, säger logistikchef Mattias Eriksson på Runsvengruppen.

– Vi djupstaplar buffertgods som oftast kommer från Asien i stora volymer. Det kan exempelvis vara möbler eller kemisk-tekniska produkter, säger Mattias Eriksson. Totalt finns det utrymme att djupstapla omkring 1000 artikelnummer. Djupet i varje position är 18-22 pallar.

Under våren planerar Runsvengruppen att lämna sitt nuvarande externlager på 15 000 kvm i Motala.

 

Mats Udikas

Publicerad 2016-02-29 16:33

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!