Teknikmagasinet, Zoo Support och John Deere nya hyresgäster hos Prologis

(Bild: Prologis) Prologis är ny hyresvärd för Teknikmagasinets och Zoo Supports distributionscentraler i Eskilstuna. (Bild: Prologis) Prologis är ny hyresvärd för Teknikmagasinets och Zoo Supports distributionscentraler i Eskilstuna.

John Deere, Zoo Support och Teknikmagasinet är några av Prologis nya hyresgäster. Prologis har nämligen köpt fem logistikfastigheter från Estea Logistic Properties 5 AB.

Prologis tar över fem moderna logistikanläggningar i Eskilstuna, Borås, Jönköping samt två i Arlandastad, Sigtuna. Ytan är totalt cirka 77 000 kvm. Bland hyresgästerna finns bland annat John Deere som har sitt reservdelslager i en anläggning på 18 000 kvm i Arlandastad. I Svista i Eskilstuna delar Zoo Support och Teknikmagasinet en stor logistikanläggning på totalt  30 000 kvm. Alla anläggningarna är helt uthyrda och är strategiskt belägna med bra förbindelser för att lätt kunna nå den nordiska marknaden,uppger Prologis.

– Efterfrågan är stark i Sverige och sedan vår etablering i Sverige 2002 har vi haft en nästan hundraprocentig grad av uthyrning, säger Bram Verhoeven, Senior Vice President och regionchef, Prologis Benelux/Norden.

Prologis är ett globalt företag som utvecklar och hyr ut logistikanläggningar till mer än 5 200 kunder i 20 länder. Anläggningarnas sammanlagda yta omfattar cirka 62 miljoner kvadratmeter. Sedan starten i Sverige 2002 har Prologis etablerat och hyrt ut logistikanläggningar med en sammanlagd yta på 483 000 kvadratmeter.

Estea Logistic Properties 5 AB etablerades hösten 2013 med inriktning på att äga och förvalta lager- och logistikfastigheter. Koncernen ägde vid slutet av 2016 nio stycken fastigheter med en yta om totalt cirka 119 000 kvm.

Publicerad 2017-04-13 09:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst