Läs paneldiskussionen om e-handel och lördagsutkörning i senaste Transportnytt

(Bild: Mats Udikas) I logistikpanelen deltog Alexander Kristofersson (fr v), Transportnytt, Kajsa Knapp, Coolstuff, Carl Lumsden, Bygghemma, Håkan Ericsson, Postnord och Fredrik Edeland, Sendify. (Bild: Mats Udikas) I logistikpanelen deltog Alexander Kristofersson (fr v), Transportnytt, Kajsa Knapp, Coolstuff, Carl Lumsden, Bygghemma, Håkan Ericsson, Postnord och Fredrik Edeland, Sendify.

Postnord kommer att starta lördagsutkörning till sina ombud i de tre storstadsområdena efter sommaren. Det avslöjade Postnords vd Håkan Ericsson under en paneldiskussion. Paneldiskussionen har nu publicerats i Transportnytt 4-2017 som kom ut i början på maj. 

Postnords vd Håkan Ericsson avslöjade Postnords planer på lördagsutkörning under paneldiskussionen om framtidens e-handelslogistik på Malmömässan. Övriga deltagare var Kajsa Knapp, grundare av Coolstuff, Carl Lumsden, logistikchef på Bygghemma och Fredrik Edeland, grundare av Sendify. Paneldebatten leddes av Transportnytts redaktör Alexander Kristofersson.

Paneldiskussionen finns nu publicerad i senaste numret av Transportnytt, nr 4-2017. Beställ tidningen av vår prenumerationsavdelning eller läs den som e-tidning hos vår partner Buyandread.

I artikeln framkommer att helgutdelning av paket till ombuden har länge varit en efterfrågad tjänst av näthandlarna. Logistikarbetsgruppen inom näthandlarnas branschorganisation SDH har länge pekat ut det som ett viktigt krav.

Det var när Alexander Kristofersson påpekade det för representanterna transportörerna i panelen som Håkan Ericsson kom med sitt avslöjande:

– Vi börjar med lördagsutdelning efter sommaren i delar av landet.

I starten handlar det om leveranser till paketutlämningsombud i storstadsområdena framkom senare.

Kajsa Knapp bekräftade att behovet fanns:

– Om inte annat så blir det fullt på lagret under helgerna när det är högsäsong.

Carl Lumsden har själv drivit på för att införa tjänsten hos Bygghemma

Fredrik Edeland som startat den digitala fraktförmedlingstjänsten Sendify menade att utvecklingen går mot att vi kommer att få transporter under alla tider på dygnet. Han konstaterade också att det är de första kilometrarna och den sista kilometrarna, alltså upphämtning och utdelning som är de mest resurskrävande. Den delen av transporterna står för 80 procent av kostnaderna.

Mats Udikas

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2017-03-30 06:43 Uppdaterad torsdag, 22 oktober 2020 15:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts