OCS med 40-miljoners-order på transportörer

Boråsföretaget OCS har fått en stor order till en viktig underleverantör till  bilindustrin. (Bild: OCS) Boråsföretaget OCS har fått en stor order till en viktig underleverantör till bilindustrin. (Bild: OCS)

OCS i Borås har fått en order på drygt 40 miljoner kronor på hängtransportörer från en underleverantör i bilbranschen. Ordern gäller ett nytt transportsystem till en fabrik i Sydeuropa.

Hängtransportörerna ska installeras i höst. Många fabriker i Europa har stängt till följd av epidemin, vilket stoppat flera projekt för företaget, skriver OCS i ett pressmeddelande. Nu ser ledningen dock en ljusning med fler potentiella projekt.

Med ett hundratal anställda och huvudkontor i textilstaden Borås har OCS en historia som specialist på interna transportsystem för konfektionsbranschen. Med produktion i Sverige och en egen patenterad drivteknik ligger fokus på fordons-, flyg- och ytbehandlingsindustrin, där tysta och oljefria system är efterfrågade. Industrigruppen Axel Johnson International är delägare i OCS.

Publicerad 2020-05-07 11:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!