Sesam öppnar anläggning nr 1

Anläggningen består av 7 000 kvadrameter och erbjuder cirka 1 030 förråd Foto: Sesam Self Storage Anläggningen består av 7 000 kvadrameter och erbjuder cirka 1 030 förråd Foto: Sesam Self Storage

Premiär för ny typ av förrådslösning i Helsingborg, där Sesam Self Storage har öppnat sin första anläggning.

Sesam Self Storage är ett nystartat svenskt bolag med huvudkontor i Malmö som satsar på en ny typ av förrådslösning. Genom en helt digitaliserad process ska kunder kunna hyra och betala förråd digitalt och öppna med en smartphone. Företaget uppger att man ska tillhandahålla nybyggda och väldesignade förrådsanläggningar där kunderna ska få en ”trevlig och trygg upplevelse”. 

Den 2 maj öppnade företaget sin första förrådsanläggning på Berga i Helsingborg. Anläggningen består av 7 000 kvadrameter och erbjuder cirka 1 030 förråd. Enligt företaget kommer man att bygga ytterligare anläggningar i framförallt södra Sverige de kommande åren. 

— Det finns ett behov hos privatpersoner och organisationer att förvara saker på ett smidigt och tryggt sätt. Den nya trenden är att se förråd som en förlängning av hemmet eller arbetsplatsen, och på så sätt skapa mer trivsel, plats och ordning i vardagen, säger Rickard Pålsson, en av grundarna och ägarna till Sesam Self Storage, i ett pressmdeddelande.

Han fortsätter: 

— Idén till Sesam Self Storage fick jag då jag själv flyttade utomlands under en period, och upplevde att det var komplicerat att hyra förråd. Med vår digitala lösning går det smidigt och snabbt. Kunderna kan också dela ut digitala förrådsnycklar till andra som behöver tillträde, vilket kan vara särskilt bra för företag. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-03 13:07 Uppdaterad tisdag, 03 Maj 2022 13:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021