Ny direktbokningstjänst hos DHL

(Skärmdump från DHL:s oqt-tool.com) Varuägarens vägar till färdiga fraktbokningar blir allt kortare, hos både nya och väletablerade fraktförmedlare. (Skärmdump från DHL:s oqt-tool.com) Varuägarens vägar till färdiga fraktbokningar blir allt kortare, hos både nya och väletablerade fraktförmedlare.

DHL:s speditionsdivision Global Forwarding lanserar en öppen direktbokningssida på nätet för flygfrakt upp till 2 ton, skriver The Loadstar. Därmed sällar sig DHL till en rad speditörer som gjort detsamma för att bemöta utmaningen från rena nätfraktförmedlare, enligt sajten.

Kuehne & Nagel öppnade sin tjänst Freightnet 2015, och det är chefen där och då som nu leder DHL Global Forwarding, noterar The Loadstar. Och Panalpina började på försök i höstas. 

DHL Global Forwardings bokningstjänst Freightquote är tillgänglig i ett fyrtiotal länder. Tjänsten kan beställas med eller utan anslutningstransport till dörren på både avsändar- och mottagarsida.

The Loadstar ser speditionsdrakarnas nya direktbokningstjänster som svar på en utveckling där tredjepartsdrivna förmedlingssajter har hunnit befästa sina positioner och har börjat utveckla sina erbjudanden. Som exempel på nätförmedlare som går förbi speditörerna nämns Agreefreight, som gör det möjligt för vem som helst att boka containerplats hos rederierna på specifika fartygsavgångar. Företaget har börjat i sjöänden, men håller på att utveckla möjligheten till bokningar av multimodala transporter.

Transportnytt har tidigare i höst skrivit om hur också flygbolagen tycks börja intressera sig för att gå förbi speditörerna i sin försäljning. 

E-mail:
Publicerad 2017-12-11 00:00 Uppdaterad onsdag, 31 januari 2018 14:59