Deras första eldrivna mejerilastbil nu i trafik

 Foto: Arla Foto: Arla

De är ny leverantör av mejeriprodukter till de kommunala köken på skolor, förskolor och äldreboenden i Göteborgsområdet. och kravet för att få uppdraget var fossilfria transporter.

Arla sätter nu in sin första eldrivna mejerilastbil i Göteborg, där man vunnit Göteborgs Stads upphandling av kylda mejeriprodukter till de runt 300 kommunala Arlaellastbil2web köken på skolor, förskolor och äldreboenden i staden och kranskommunerna. Avtalet löper under fyra år och omfattar en årsvolym på 1 845 ton färska mejerivaror och matfett till ett totalt värde av ca 80 Mkr.

Lastbilen är en Volvo FE Electric 6x2. Den har en totalvikt på 27 ton och en helt elektrisk drivlina som utvecklar motsvarande över 500 hk. Den har 4 batterier med 50 kWh i varje batteri och ett transportskåp med kylaggregat som är drivet direkt genom bilens kraftuttag och batterikälla. Bilen har en räckvidd på en laddning på 12-15 mil och kan med det klarar ett arbetsskift med leveranser i Göteborg.

BILDEN OVAN: Axel Josefson (fr v), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg vid premiärturen där även Caroline Starck, kommunikationsdirektör Arla, och Johan Selvén, försäljningsdirektör Volvo Lastvagnar närvarade. Foto: Arla

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-03-24 09:32 Uppdaterad onsdag, 24 mars 2021 09:34
Cron Job Starts