Nowaste tar hand om Polarn och Pyrets lager

Nowaste kommer att plocka till Polarn och Pyrets butiker och e-handel i samma automationssystem. (Bild: RNB) Nowaste kommer att plocka till Polarn och Pyrets butiker och e-handel i samma automationssystem. (Bild: RNB)

Nowaste Logistics tar hand om lagerhanteringen för Polarn och Pyret och Brothers, både för butikernas och e-handelns behov. Lagret kommer att automatiseras med ett skyttelsystem och en lösning för hängande plagg.

RNB, Retail and Brands har för sina klädkedjor Polarn och Pyret och Brothers räkning valt Nowaste Logistics som ny logistikpartner. Lagret flyttar därmed från Borås till Helsingborg och ett nytt högautomatiserat lager.

Det nya lagret ska bestå av en lösning med plockstationer (goods-to-person) för både butikernas och e-handelns behov. Därmed skapas synergier och skalfördelar. Hårdvaran består av en skyttelanläggning med varumottagning, plock, pack, sortering samt en lösning för hängande plagg. Nowaste svarar även för mjukvaran. Lagret ska tas i drift under hösten i år.

Polarn och Pyret och Brothers har under de senaste åren ökat sina e-handelserbjudanden. I december 2018 rapporterade RNB om en tillväxt om 60 procent för näthandeln för perioden september-november.

Publicerad 2019-03-06 15:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!