Norvik ansöker om tåglägen för sina godspendlar

Norvik har ansökt om tåglägen för sina första godspendelsträckor nästa år. (Bild: Stockholms hamnar) Norvik har ansökt om tåglägen för sina första godspendelsträckor nästa år. (Bild: Stockholms hamnar)

Stockholm Norvik Hamn har nu ansökt om tåglägen för sina godspendlar hos Trafikverket inför starten 2020. I dagsläget har man ansökt om att få göra transporter till bland annat Insjön, Borlänge, Eskilstuna och Hallsberg.

Den nya containerhamnen i Norvik öppnar nästa år och ersätter containerterminalen i Frihamnen i Stockholm. Containerhamnen kommer att drivas av Hutchison Ports Inför starten nästa år har hamnen ansökt om tåglägen för transporter till containerterminaler i Mellansverige. I ett första skede finns bland annat Insjön, Borlänge, Eskilstuna och Hallsberg på Norviks ruttkarta.

– Vi ser även ytterligare utvecklingsmöjligheter och diskuterar gärna vidare med operatörer, rederier och varuägare som är intresserade. Det här är ett första, men stort steg för att skapa förutsättningar att utveckla tågpendlarna i Stockholm Norvik Hamn, säger Nicklas Ebersson, godsansvarig, i ett pressmeddelande från Stockholms Hamnar.

Publicerad 2019-04-25 10:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts