Malin Schäfer lämnar över ledningen av Knapp

Malin Schäfer byter till Nowaste Logistics. (Bild: Knapp) Malin Schäfer byter till Nowaste Logistics. (Bild: Knapp)

Knapps vd Malin Schäfer blir vice vd på logistikföretaget Nowaste. Hennes efterträdare på Knapp är Mikael Holmqvist.

Malin Schäfer lämnar vd-uppdraget på Knapp där hon arbetat i två omgångar, i sammanlagt 14 år. Nu blir hon vice vd på Nowaste Logistics AB..

– Malin är en drömvärvning för oss. Med all den kunskap och erfarenhet hon har inom IT, automation och projektledning så ser jag henne som en viktig pusselbit i arbetet med att bygga Sveriges ledande logistikföretag, säger Johan Kallin, vd för Nowaste Logistics i ett pressmeddelande.

Malin Schäfer började sin bana på dåvarande Moving i Åstorp, som senare köptes upp av Knapp. Hon har arbetat som marknads- och försäljningschef på Consafe Logistics och varit logistikchef på livsmedelsföretaget Ewerman. År 2016 återvände Malin Schäfer till Knapp för att bli vd. Hon tillträder sin nya roll under hösten 2020 och efterträds av Mikael Holmqvist.

– Det känns som något mycket naturligt att fortsätta utveckla företaget i den riktning vi redan har, säger nytillträdande vd Mikael Holmqvist.

Han kom till Knapp för två och ett halvt år sedan. Under den tiden har han ansvarat för vad man inom Knapp kallar ”operations and administration”, vilket innefattar alla funktioner utom försäljning och eftermarknad, förklarar Mikael Holmqvist.

– Min bakgrund är ganska blandad. Jag har varit på Kloosterboer och med i det arbete som gjordes gentemot Findus i Bjuv. Så har jag haft olika roller inom både tillverkande industri och IT-branschen, bland annat Consafe Logistics.

– Jag anställde Malin en gång i tiden på Consafe, där jag hade tre olika roller, produktdirektör, divisionschef och marknadschef.

Publicerad 2020-02-12 23:43

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!