Maersk tar hand om tullklareringen också

Maersk säger att man gör livet bekvämare för kunderna genom att rederiet kan ta hand tullklareringen. (Bild: Maersk) Maersk säger att man gör livet bekvämare för kunderna genom att rederiet kan ta hand tullklareringen. (Bild: Maersk)

Maersk lägger ännu ett led till sina sjöfraktstjänster genom att erbjuda sina kunder i sju länder att ta hand om deras tullklarering. Online förstås.

Med början i sju europeiska länder, Tyskland, Frankrike, Danmark, Nederländerna, Polen, Spanien och Storbritannien, väntas tjänsten fungera i alla länder innan årets slut.

Tjänsten ger kunderna tillgång till lokala tullbestämmelser och prisangivelser för alla import- och exportdeklarationer.

Enligt Maersk är det bekvämt för kunderna att bara behöva ha med en mellanhand att göra, i stället för tre eller fyra. Maersks nya tjänst kommer omfatta alla delar av koncernen, troligen också Damco. Maersk tog 2012 över Damcos tullklareringsgren som ett led i nya strategin att utvecklas till mer av one-stop shop. I februari i år köpte Maersk amerikanska tullmäkleriet Vandegrift.

Maersk uppger att speditörerna bidrar med 40-45 procent av rederiets totala affärsvolym. Men speditörerna behöver inte vara rädda för oss, så länge inte allt de gör är en bokning, säger en Maerskanställd i en kommentar.

Publicerad 2019-05-09 10:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts