Logistic Contractor planerar 32 000 kvm åt Mathem i södra Stockholm

Mathem hoppas kunna flytta in i en 32 000 kvm stor distributionscentral innanför Stockholms kommungräns, med solceller på taket. (Bild: Logistic Contractor) Mathem hoppas kunna flytta in i en 32 000 kvm stor distributionscentral innanför Stockholms kommungräns, med solceller på taket. (Bild: Logistic Contractor)

Mathem har tecknat ett avtal med Logistic Contractor om att bygga ett nytt lager på 32 000 kvm i Larsboda i södra Stockholm som man sedan ska hyra. De politiska besluten om anläggningen är ännu inte tagna.

Den planerade byggnaden är 32 000 kvm stor och fördelad på två våningar. Totalt kommer drygt 1 000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9 000 kvm.

Men Stockholms politiker har ännu inte sagt sitt om byggplanerna. Anläggningen kan få Stockholms största installation av solceller, vilket innebär att Mathem till stor del blir självförsörjande på el.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med Mathem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor enligt  ett pressmeddelande.

– Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav.

Innan slutgiltigt beslut om produktionsanläggningen tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att Logistic Contractor ska lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021 så att Mathem kan ta den i drift under första delen av 2022.

Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen och företaget finns också i Norge, Danmark och Finland

Publicerad 2020-02-27 11:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!