Linde utökar sortimentet

Förutom sidlastare och fyrvägstruckar ska Linde även sälja Bulmors elsidlastare.  Foto: Linde Material Handling Förutom sidlastare och fyrvägstruckar ska Linde även sälja Bulmors elsidlastare. Foto: Linde Material Handling

Blir exklusiv återförsäljare i Sverige av specialbyggda sidlastare och fyrvägstruckar från global aktör. 

Aktören ifråga är det österrikiska företaget Bulmor, som grundades 1879 och årligen levererar  över 350 specialutvecklade sidlastare och fyrvägstruckar till en rad olika branscher.

Förutom sidlastare och fyrvägstruckar ska Linde Material Handling även sälja Bulmors elsidlastare. 

– Jag är mycket stolt och glad att Bulmor valt oss som exklusiv distributör i Sverige. Bulmors unika produktportfölj med sidlastare och fyrvägstruckar kompletterar vår. Vi har redan tagit vår första order med det nya avtalet och ser fram emot att hjälpa Bulmor växa i Sverige, säger Karl Serneberg, Sverigechef för Linde Material Handling, i ett pressmeddelande. 

För Bulmors del är avtalet ett sätt att öka närvaron på den svenska marknaden.

– Som premiumtillverkare ser vi att de nordiska länderna passar oss eftersom de värdesätter säkra och effektiva produkter med lång livslängd. Den svenska marknaden är viktig för oss och har en stor potential, säger Andreas Leonhartsberger, global försäljningschef hos Bulmor industries GmbH. 

Enligt Andreas Leonhartsberger satsar Bulmor stort på elektrifiering, där elektrifierade fordon står för 65 procent av tillverkningen.

– Vi jobbar med elektrifieringen varje dag. Hela sidlastarportföljen upp till tjugo ton är elektrifierad och vi har de mest effektiva eldrivna truckarna i sina klasser. Vi lanserar den första sidlastaren på 12 ton och vi är stolta över att kunna presentera den på LogiMAT i slutet av maj 2022, säger Andreas Leonhartsberger.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-12 10:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021