Kinesisk trucktillverkare får återförsäljare i Sverige

 Foto: Kion Group Foto: Kion Group

De ägs av tyska Kion Group och tillverkas i Kina. Nu får truckmärket ett eget återförsäljarnät i Sverige.

Baoli, som är tillverkare av truckar och lagerteknikutrustning, grundades 2003 i Kina och har sin tillverkning i Shanghai. Nu expanderar Baoli på den svenska och danska logistikmarknaden med ett nytt nätverk av utvalda återförsäljare. Målet är att ha minst tio återförsäljare under första året. 

– Baoli-truckar kommer enbart säljas via våra återförsäljare och på sikt blir det även försäljning via en webbshop i samarbete med återförsäljarna. Vår styrka består i att jobba lokalt genom våra enskilda återförsäljare, säger Jan Rasmussen, dealer sales manager på Baoli i Norden.

Baoli erbjuder ett brett utbud av motvikstruckar och lagertekniktruckar som omfattar 3- och 4-hjuliga elektriska motvikstruckar med kapacitet från 1,5 till 3,5 ton, diesel- och gasoltruckar från 1,5 till 10,0 ton och låglyftare och staplare.

Baoli är verksamt i mer än 80 länder över hela världen och ingår sedan 2009 i tyska Kion-koncernen. Kion Group äger idag utöver Baoli även varumärkena Linde, Still, Dematic, Fenwick och OM.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-10-22 07:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts