Kalmar ger jättetrucken gas

(Foto: Kalmar) Den här röda trucken från Kalmar kan vara hamn-Europas grönaste. (Foto: Kalmar) Den här röda trucken från Kalmar kan vara hamn-Europas grönaste.
På uppdrag av ett miljöprojekt inom EU har Kalmar byggt en reachstacker som kan köra på såväl diesel som flytande naturgas, LNG.

Om ett par veckor kommer försöket att demonstreras offentligt i den italienska staden Livornos hamn, efter sista finslipning tillsammans med personal från det EU-finansierade miljöprojektet Greencranes. Greencranes syftar till att få fram miljöeffektiva kranar för hamnar och containerterminaler, och pilotprojektet med Kalmar har syftat till att minimera mijöpåverkan och energiförbrukningen. När prototypen fungerar kan teknikens prestanda utvärderas i verkligt terminalarbete, är tanken.

 

Kalmars beställare är det italienska företaget Global Service, en av landets stora aktörer när det gäller maskinuthyrning. Samarbetet Greencranes omfattar länderna Spanien, Italien och Slovenien.

E-mail:
Publicerad 2013-11-06 11:55 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts