Jätteorder av 39 tunga truckar till Markaryd

39 reachstacker kommer att börja levereras till en tysk kund fram till våren nästa år. De är anpassade för att hantera 20-fots och 40-fots containrar på upp till 22 ton. (Bild: Konecranes) 39 reachstacker kommer att börja levereras till en tysk kund fram till våren nästa år. De är anpassade för att hantera 20-fots och 40-fots containrar på upp till 22 ton. (Bild: Konecranes)

Konecranes har fått en order på 39 reachstackertruckar från en tysk kund. Det är företagets största truckorder någonsin. Truckarna som ska användas för containerhantering kommer att tillverkas på företagets fabrik SMV i Markaryd.

Konecranes har fått storordern på den nya reachstackermodellen SMV 2216 TC3. De börjar att levereras efter sommaren i år och leveranserna av de 39 truckarna skat pågå fram till mars 2021.

Det är Konecranes tyska agent Richter Fördertechnik som förmedlat affären. Vem kunden är uppges inte. Men eftersom truckprestanda är så hårt specificerade drar branschtidningen World Cargo News slutsatsen att truckarna ska levereras till en varuägare eller ett logistikbolag som gjort beställningen på kundens uppdrag.

Truckarna är avsedda för att hantera och stapla containrar på 22 ton, 16 ton och 6 ton, upp till tre containrar på höjden. De är utrustas med teleskopiska lyftok som kan hantera containrar på 20 fot och 40 fot.

SMV 2216 TC3 är en nyutvecklad maskin, baserad på den större SMV 2518 TC3. Längden är 7,3 m , bredden 3,44 m och hjulbasen 5,5 m. Den kommer med en 8-liters diesel.

Publicerad 2020-04-03 18:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!