Fastighetsbolaget SLP tar över Nettos centrallager

Fastighetsbolaget SLP tar över ägandet av centrlalagret vid E6 som nu avvecklas. (Bild: Panelbyggen) Fastighetsbolaget SLP tar över ägandet av centrlalagret vid E6 som nu avvecklas. (Bild: Panelbyggen)

Det unga logistikfastighetsbolaget Swedish Logistic Property köper nu Nettos centrallager i Falkenberg som är på väg att läggas ner. Anläggningen är på 24 000 kvm och ligger alldeles intill E6.

Tidigare under året köpte Coop danska Nettos butiksnät. Netto lägger nu ner i Sverige efter en tioårig satsning på lågprismarknaden. Många av butikerna skyltas om till Coop efter hand, men två centrallager i Falkenberg och Linköping ingick också i distributionsnätet.

SLP, Swedish Logistic Property, tar nu över som fastighetsägare. Anläggningen är fortfarande fullt uthyrd till Netto. SLP:s styrelseordförande Peter Strand framhäver i SLP:s pressmeddelande att det är en modern logistikanläggning i ett utmärkt logistikläge:

– Vi ser stor potential i att etablera en ny hyresgäst på fastigheten. … Vi hoppas att kommunicera något i den delen inom kort.

Publicerad 2019-12-18 12:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!