E-handeln får Widriksson att rekrytera i Göteborg

Widriksson Logistik i Göteborg har rekryterat tio nya chaufförer den senaste månaden.  (Bild: Widriksson Logistik) Widriksson Logistik i Göteborg har rekryterat tio nya chaufförer den senaste månaden. (Bild: Widriksson Logistik)

Stockholmsåkeriet Widriksson Logistik bygger ut i Göteborg. Inom fem år räknar åkeriet med att ha 200 medarbetare inriktade på e-handelsdistribution från en ny terminal i Hisings-Backa. Idag är Coop och Ikea två stora uppdragsgivare i både Göteborg och Stockholm.

Widriksson Logistik rekryterat tio nya chaufförer till sin distributionsverksamhet i Göteborg den senaste månaden. Det är e-handeln som inneburit ökande efterfrågan på lokal distribution.

Åkeriet öppnar också en ny terminal på 3500 kvm i Hisings-Backa. Målet är inställt på att utföra 2000 – 3000 leveranser per dag i Göteborgsområdet om fem år. Då kommer omsättningen i Göteborg att ligga kring 200 miljoner och antalet anställda kommer att vara omkring 200 personer.

Widriksson Logistik som hittills främst varit ett Stockholmsåkeri, har som strategi att etablera sig i samtliga större städer i Sverige, uppger vd Johan Nyblom i ett pressmeddelande.

Martin Conaboy är ny platschef i Göteborg och Foed Meliane, tidigare vice vd i företaget blir försäljningschef i Göteborgsområdet.

Publicerad 2020-04-30 11:32

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts