DHL skickade sitt första drönarpaket till kund

Tar max 5 kg och leverar flygande till ett paketskåp högst 8 km bort. (Bild: DHL Express) Tar max 5 kg och leverar flygande till ett paketskåp högst 8 km bort. (Bild: DHL Express)

DHL börjar använda drönare för e-handelspaket i Guangdong-provinsen i Kina. I mitten på maj gjordes den första leveransen till kund.

Det nya transportsättet täcker ett avstånd på cirka åtta kilometer mellan kundens lokaler och DHLs servicecenter i Liaobu, Dongguan, i Guangdong-provinsen.

Det kinesiska företaget Ehangs drönare i Falcon-serien har åtta propellrar på fyra armar, högprecisions-GPS och visuell identifiering, smart flygvägsplanering, helautomatiserad flygning samt nätverksanslutning och schemaläggning i realtid.

Drönaren tar upp till 5 kg gods per flygning och kan lyfta och landa på paketskåp som är speciellt utvecklade för helt autonom lastning och lossning av försändelsen.

Paketskåpen kopplas sömlöst till flera automatiserade processer som sortering, skanning och lagring av expresspost. Skåpen kommer kunna förses med funktioner som ansiktsigenkänning och id-skanning.

Publicerad 2019-05-22 16:07