DB Schenker bygger ny terminal i Södertälje

En ny terminal i Almnäs i södra Storstockholm kommer att korta leveranstiderna,  (Arkivbild) En ny terminal i Almnäs i södra Storstockholm kommer att korta leveranstiderna, (Arkivbild)

DB Schenker ska bygga en terminal i Södertäljes logistikområde i Almnäs. På det viset minskar man problemen med att ta sig igenom Stockholmstrafiken.

Att bygga en ny terminal i Södertäljeområdet har länge stått högt på önskelistan för DB Schenker. Det tar cirka två timmar på morgonen att ta sig till Kungens kurva i södra Stockholm från DB Schenkers terminal i Lunda, norr om Stockholm, och lika lång tid tillbaka på eftermiddagen.

– Att etablera en terminal i Södertälje kommer att göra det möjligt att leverera tidigare och hämta senare hos våra kunder söder om staden vilket är en stor fördel för såväl avsändare som mottagare av gods, säger Magnus Strand, Head of Division Land för DB Schenker i ett pressmeddelande.

– Vi får också en ökad leveranssäkerhet eftersom godset inte behöver passera igenom Stockholm som tidigare, vilket minskar risken för förseningar på grund av bilköer,

Terminalen beräknas kunna tas i bruk kring årsskiftet 2021 - 2022 och väntas ge cirka 200 arbetstillfällen när verksamheten är i full drift.

DB Schenker ska nu köpa fastighetsmark samt bygga en 14 400 kvm anläggning på platsen som ska rymma både kontor och terminal.

Stockholm syd, Almnäs är ett tidigare militärt område på 1 000 hektar där Ing 1 huserade och nu utvecklas till ett logistik- och industriområde, beläget nära Svealandsbanan och stambanan, Södertälje hamn, Stockholm Skavsta airport och E4-E20.

Publicerad 2019-09-18 17:56