CMA CGM till Göteborg med ny containerlinje

Det  franska containerrederiet CMA CGM har startat sin andra containerlinje som anlöper Göteborg. Linjen går till och från hamnar i Holland och Norge. 

Den nya containerlinjen går mellan Göteborg, Oslo och Moss i Norge och Rotterdam i Holland. CMA CGM som är ett av världens största containerlinje ligger bakom. Fartygslinjen trafikeras av containerfartyget Margareta B, som kan lasta upp till 500 teu (motsvarande tjugofotscontainrar).

Från Rotterdam skeppas lasten vidare till Norge och Sverige. APM Terminals i Göteborg kommer att anlöpas varje fredag. Slingan ser ut som följer: Rotterdam – Oslo – Moss – Göteborg – Rotterdam. Transittiden mellan Göteborg och Rotterdam är 3 dagar. 

Den nya fartygslinjen är CMA CGM:s andra till Göteborgs hamn. Sedan tidigare har rederiet en linje mellan Hamburg, Århus, Göteborg och Helsingborg.

Claes Sundmark, försäljningsansvarig på Göteborgs Hamn AB konstaterar att hamnen nu har 141 direktförbindelser till hamnar runt om i världen

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2012-09-30 14:02 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts