Bring slutar med tempererade transporter inom Norge

Bring säljer av kyltransporterna, men bara i Norge.  (Bild: Posten Norge/Birger Morken) Bring säljer av kyltransporterna, men bara i Norge. (Bild: Posten Norge/Birger Morken)

Bring Frigo AS i Norge, som är ett dotterbolag inom det norska postverket, säljs till norska logistikföretaget Nor-log Gruppen. Affären uppges inte innebära någon förändring av Frigos planer för Sverige och övriga Europa.

Bring Frigo AS har 135 anställda och arbetar både nationellt och internationellt. Under 2018 omsatte bolaget 979 miljoner norska kroner. Huvudkontoret ligger i Alnabru i anslutning till Posten och Brings Logistikksenter Oslo.

Nor-log Gruppen övertar alla aktier i bolaget. Efter en övergångsperiod är det sedan tänkt att Bring Frigo AS verksamhet utanför Norge tas över av Bring Frigo AB i Sverige. Från svensk sida kommenteras att affären är en lösning speciellt för den norska marknaden och inte ändrar något i koncernens planer för Brings marknader inom övriga Norden och Europa.

Posten Norge-koncernen med omkring 17 000 medarbetare köpte Frigoscandia 2005 som 2008 fick namnet Bring Frigoscandia. Posten Norges strategi är att postverksamheten är kärnverksamhet i Norge medan e-handel, express, hemleverans och internationella logistik sker under koncernens Bring-divisioner som har omkring 6 000 medarbetare.

− Vi anser att en ny ägare med tydlig satsning på tempererade transporter kommer bli bättre för Bring Frigo AS, säger Tone Wille, koncernchef för i Posten Norge i ett pressmeddelande. Nor-log Gruppen är en betydande aktör på den norska transportmarknaden och har länge varit en god samarbetspartner till Posten.

Affären förutsätter ett godkännande av norska Konkurransetilsynet som beräknas vara klart till 1 februari.

Nor-log Gruppen bildades 2019 genom samgående mellan Miniekspress och Suldal Transport med tillsammans drygt 400 anställda. Med kyltransporter som specialitet omsatte gruppen 613 miljoner norska kroner år 2018.

Publicerad 2020-01-09 10:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst