Björn Borg flyttar in i Nowastes nya skyttelsystem

 Nowaste har installerat Knapps skyttelsystem Evo i sin anläggning i Helsingborg. Bland annat modeartiklar av märket Björn Borg kommer att ligga i systemet. (Bild: Schukat electronic) Nowaste har installerat Knapps skyttelsystem Evo i sin anläggning i Helsingborg. Bland annat modeartiklar av märket Björn Borg kommer att ligga i systemet. (Bild: Schukat electronic)

Två lager blir ett när Björn Borg centraliserar logistiken till Nowastes automatlager i Helsingborg.

Sport- och modeföretaget Björn Borg har valt Nowaste Logistics till ny logistikpartner. DHL Export Services har hittills skött Björn Borgs lager i Borås, medan lagret i Tilburg, Holland, drivits i egen regi.

De två lagren centraliseras nu i två steg, där det första tas under hösten 2019 och Björn Borg flyttar in i det automatiserade omni-lagret som Nowaste etablerat i Helsingborg och nyligen färdigställts. I ett andra steg flyttas även Boråslagret dit.

I mars i år fick Nowaste sin första kund i sitt nya Helsingborgslager genom RNB Retail and Brands, som har klädkedjorna Polarn O Pyret och Brothers.

– Vi byggde ordentligt stort från början, så vi har kapacitet även för Björn Borg, säger Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.

Skyttelsystemet OSR Shuttle från Knapp används i Nowastes lager. Automationen används tillsammans med Björn Borgs befintliga lagerhanteringssystem (WMS) och affärssystem. Enligt Nowaste är det ett omnilager som hanterar både butiksordrar och e-handelsordrar.

– Många hanterar butiksflödet separat från e-handelsflödet, fortsätter Jesper Brandin. Det vi gör nu är att vi integrerar dessa med varandra, hela vägen fram till att det antingen behövs en låda eller påse till konsument, eller en låda eller pall till butik.

Björn Borg säljer genom många olika kanaler, alltifrån egna butiker, modekedjor, digitala marknadsplatser till konsument via egen e-handel.

– Omnitanken syftar till att skapa samma köpupplevelse för konsumenten, både på nätet och i butiken. Så nu tar vi samma tanke till logistiken och knyter ihop fysiskt butiksflöde med näthandeln.

 Nowaste Logistics är ett nordiskt logistikföretag som sysselsätter närmare 500 personer.

Publicerad 2019-09-18 18:10