Bidrag säkrar Volvos lansering av eldrivna tunga lastbilar i USA

Nya eldrivna tunga lastbilen VNR Electric som Volvo lanserar på Nordamerika-marknaden senare i år. Foto: AB Volvo Nya eldrivna tunga lastbilen VNR Electric som Volvo lanserar på Nordamerika-marknaden senare i år. Foto: AB Volvo

AB Volvo i USA har fått ett statligt bidrag för att genomföra en större leverans av eldrivna tunga lastbilar till Kalifornien.

AB Volvo i Nordamerika har fått 21,7 miljoner dollar (USD) i bidrag för att leverera 70 stycken eldrivna tunga lastbilar av modellen VNR Electric i södra Kalifornien för regional godsdistribution.

Volvo VNR Electric-projektlastbilarna kommer att gå i kommersiell verksamhet hos två av Kaliforniens ledande fraktföretag – Dependable Supply Chain Services och NFI.

Leveransen innebär ett genombrott för Volvos eldrivna tunga lastbilar i USA:

”Tilldelningen möjliggör USA:s största kommersiella sjösättning av batterielektriska klass 8-lastbilar, vilket är den tyngsta fordonsklassen”, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

AB Volvo kommer att leverera VNR Electric-lastbilarna till flottoperatörer i södra Kalifornien med början av 2021 till och med tredje kvartalet 2022.

Senare i år lanserar AB Volvo VNR Electric-lastbilarna i USA. VNR Electric kommer att erbjudas dels som dragbil med trailer och dels som vanlig lastbil.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-10-21 10:56

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!