Webblösning har koll på skjutsad maskin

(Foto: Unilast) Med nytt, webbaserat system för transportledningen.  (Foto: Unilast) Med nytt, webbaserat system för transportledningen.

Maskintransportföretaget Unilast har köpt ett transportledningssystem från Cargoit. Den nischade verksamheten gjorde det nödvändigt med specialanpassningar.

Med utgångspunkt från sin standardiserade systemprodukt CIS Transport har Cargoit gjort ett anpassat införande hos Unilast. Det uppges omfatta omkring 80 fordon hos kunden.

Transportföretaget är specialiserat på flyttning av maskiner, inte minst anläggningsfordon. Det har gett behov bland annat av ett särskilt register över alla maskiner som transporteras, så att kunderna kan logga in och följa hur de har hämtats och lämnats.

Systemet omfattar även administrativa funktioner som grund för exempelvis fakturering och avräkning.

Transportledarna kommer att ha systemet som huvudsakligt verktyg, för att i lämplig grad belägga fordon och chaufförer med inkommande beställningar. Men även chaufförerna kommer att använda det regelbundet under dagen, för att ta emot ordrar och rapporera arbete. Lösningen är webbaserad och nås från datorplattor i fordonen.

E-mail:
Publicerad 2013-02-01 15:13 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts