Vätterleden Logistik flyttar till Landvetter – hyr 10 000 kvm av Bockasjö

Tredjepartslogistikern Vätterleden Logistik flyttar in i n på det logistikområde som Bockasjö nu byggr upp intill Landvetters flygplats. (Bild: Väterleden Logistik) Tredjepartslogistikern Vätterleden Logistik flyttar in i n på det logistikområde som Bockasjö nu byggr upp intill Landvetters flygplats. (Bild: Väterleden Logistik)

Landvetter Logistik Center som är helägt av Bockasjö har tecknat ett hyresavtal med Vätterleden Logistik om 10 000 kvadratmeter i den första av tre fastigheter som är under uppförande i Airport City Göteborg.

Logistikparken i Airport City Göteborg omfattar tre fastigheter med en total uthyrningsbar yta om 90 000 kvadratmeter. Samtliga ytor är uthyrda på långa hyreskontrakt, meddelar Bockasjö.

– Vi har tillträde 1 april i nya lokalen, sedan har vi ett år på oss att flytta hela verksamheten, säger Roger Johansson, affärsområdeschef på Vätterleden. Vi har ingen automation i startläget men håller på och tittar på olika alternativ.

Vätterleden har 12 fastanställda och vid tillfälliga toppar inhyrd extrapersonal.

– I den nya lokalen hoppas vi kunna hantera ännu fler kunder på samma personalstyrka och alla anställda kommer kunna flytta med, tillägger Roger Johansson.

Vätterleden Logistik startades år 2017 och ägs av Vätterledens Handel och Industri med kontor Göteborg. Affärsidén beskrivs av företaget som att vara en mindre aktör som på ett personligt plan levererar tjänster inom lager och logistik.

Idag arbetar Vätterleden med lager, logistik och distribution för Salming Sport, Scandinavian Travel Innovation och Libor Fashion Works. Nuvarande lager är på 8000 kvadratmeter i Kungsbacka. Där utförs tjänster som plock och pack, e-handel, ompackningar, kitting, returhantering, dropshipment, lossning av container och lastbilar samt lagring på kort- och långsikt. Företaget erbjuder även distribution till butiker och konsumenter världen över.

Publicerad 2019-10-03 12:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts