UPS bygger eget ombudsnät i Norden

(Bild: UPS) UPS har nyligen börjat etablera ett nät av utlämningsställen även i Wien. Hur många chokladbutiker som kommer att ingå i det svenska har inte tillkännagivits. (Bild: UPS) UPS har nyligen börjat etablera ett nät av utlämningsställen även i Wien. Hur många chokladbutiker som kommer att ingå i det svenska har inte tillkännagivits.

UPS, det största expressföretaget i världen, börjar bygga ett nordiskt nät av in- och utlämningsställen, för att serva e-handeln.

UPS, som kallar sina in- och utlämningsställen för ”Access Point”, säger sig ha 15 000 sådana över Europa och 9 000 i USA. Norden har varit en vit fläck, men i ljuset av den växande e-handeln vill företaget sprida sin närvaro även här. Det tycks inte minst handla om att utländska e-handlare som är kunder hos UPS lättare ska kunna sälja till även nordiska konsumenter.

– Om en webbshop använder tjänsten ”Ship to Access Point” är det lättare att handla från utlandet och hantera sina returer, säger UPS Nordens vd Chema Odriozola enligt företagets pressmeddelande.

20 befintliga ställen i Stockholm ska bli ytterligare 18 under juni, och etablering sker nu även i Göteborg och Västerås. Vid årsskiftet ska det finnas uppemot 400 UPS-märkta in- och utlämningsställen över Norden, enligt företaget.

För privatpersoner som ska ta emot UPS-paket i Sverige kan utvidgningen givetvis innebära väsentligt bättre service än idag. Men åtminstone i början blir det planerade ombudsnätet naturligtvis glest jämfört med dem som tillhandahålls av Postnord och DB Schenker, med 1600 ombud var bara i Sverige, respektive DHL som har 1 300 ombud i sitt svenska nät. DHL samarbetar över Norden med norska Bring och finska Posti. Inte minst är DHL:s svenska ombudsnät därigenom en viktig produkt i portföljen för Bring, som marknadsför sig mycket aktivt mot svenska e-handlare.

Alexander Kristofersson

Publicerad 2016-06-15 16:16

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien