TT-Line ökar till fyra avgångar i veckan till Klaipeda

TT-line utökar sin roroflotta med Marco Polo och går till Litauen fyra gånger i veckan. (Bild: TT-Line) TT-line utökar sin roroflotta med Marco Polo och går till Litauen fyra gånger i veckan. (Bild: TT-Line)

TT-Lines nyrenoverade fartyg Marco Polo kommer huvudsakligen att trafikera linjen Trelleborg – Klaipėda i Litauen med fyra avgångar per vecka.

– Marco Polo ersätter inte något annat fartyg, utan är ett nytillskott, säger Eva Jönsson som är pressansvarig på TT-Line. Vi kommer med början denna vecka att ha fyra avgångar i veckan i vardera riktningen, jämfört med tidigare en gång i veckan. Det är alltså en kraftig ökning av transportkapaciteten.

Nyrenoverade Marco Polo har kapacitet för 215 passagerare, 1 780 lastmeter fördelat på tre lastdäck med upp till sju spår och maxhöjd 4,90 m. Färjan kommer huvudsakligen att trafikera linjen till Klaipėda i Litauen.

Marco Polo har tre bildäck, ett däck med hytter och allmänna utrymmen samt ett separat besättningsdäck. Passagerarna har tillgång till 80 hytter samt vilstolar, en cafeteria-restaurang, en reception med ombordshop, panoramalounge och barnhörna.

Marco Polo är utrustad med en skrubber som renar svaveloxider och partiklar från rökgaserna för att följa de internationella IMO-kraven. Färjan har även fått en andra bogpropeller för att bli lättare att manövrera.

Södra Östersjöns transportmarknad växer starkt. Även Trelleborgs Hamn gagnas av detta och ser därför i ett pressmeddelande mycket positivt på TT-Lines utveckling med en färja mellan Trelleborg och Litauen som stärker korridoren ytterligare. TT-Line har nu totalt sju färjor i trafik i Trelleborg till och från Tyskland, Polen och Litauen. Trelleborg är därmed Skandinaviens största rorohamn.

Ropax fartyget Marco Polo togs i bruk i april 1993 och byggdes på det holländska varvet van der Giessen-de Noord. Efter att ha trafikerat Medelhavet döptes fartyget till Marco Polo och togs ifjol in för renovering på varvet Remontowa i Gdansk.

Publicerad 2020-01-29 22:07

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna