Trollhättans truck skaffar mer plats för förarutbildningen

Truckförarutbildning ska nu bli en växande del av Trollhättans Truck. (Bild: Trollhättans Truck) Truckförarutbildning ska nu bli en växande del av Trollhättans Truck. (Bild: Trollhättans Truck)

Genom att köpa grannfastigheten får Trollhättans truck mer plats för sin truckförarutbildning och också övriga verksamheter,

Trollhättas truck har köpt grannfastigheten med lokaler på 1 000 kvadratmeter, på en markyta på 4000 kvm. Därmed får Trollhättans truck möjligheter att utöka sina verksamheter.

 öretaget vill fortsätta växa och bygga ut på utbildningssidan. Truckförar- och liftförarutbildningarna kommer utökas till att även innehålla traversutbildning och fallskyddsutbildning.

– Utbildningen står för omkring fem procent av omsättningen, så det är inte den stora delen, säger Jonny Johansson, vd på Trollhättans truck.

– Men vi har förhoppning om att den ska öka. Vi är trångbodda där vi är och denna expansion gör det möjligt för oss att växa inom alla våra områden.

Sedan starten 1988 med enbart uthyrning av truckar och liftar har företaget utvecklats till att även omfatta försäljning, reparationer och utbildningsverksamhet. För uthyrning finns över 200 olika truckar, liftar och städmaskiner. Företaget säljer nya truckar av märkena Doosan, Crown och Pramac.

Publicerad 2020-01-16 10:41

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!