Svensk Sjöfarts vd slutar

Rikard Engström har varit vd för Svensk Sjöfart sedan 2017. Foto: Svensk Sjöfart Rikard Engström har varit vd för Svensk Sjöfart sedan 2017. Foto: Svensk Sjöfart

Rikard Engström slutar som vd för branschorganisationen Svensk Sjöfart. Ny tillförordnad vd är Anders Hermansson, tidigare vice vd för organisationen. 

Engström har varit vd för Svensk Sjöfart sedan 2017 och uppges ha varit ”en viktig kraft för att rusta Svensk Sjöfart för en ny fas med fokus på att öka takten i sjöfartens klimatomställning och hållbarhetsarbete”. 

— Jag har varit vd under en både spännande och utmanande tid för Svensk Sjöfart. Vi har flyttat fram sjöfartens position och sett hur sjöfart diskuteras allt mer i samhället, inte minst inom politiken. Det har varit med glädje och stolthet jag företrätt den svenskkontrollerade handelsflottan under de senaste fem åren. Nu ser jag fram emot att finna nästa yrkesmässiga utmaning med fokus på transporter och infrastruktur, och att kunna bidra till Sveriges omställning mot hållbara transporter på nya sätt, säger Rikard Engström.

Till tillförordnad vd har organisationens styrelse utsett Anders Hermansson som sedan sommaren 2019 arbetat som vice vd i föreningen. Anders Hermansson har en bakgrund från flera olika departement och ansvarade för framtagandet av den svenska maritima strategin. Han har även erfarenhet från myndighetssidan, senast från Transportstyrelsen där han varit chef för sektionen för strategi och utveckling samt erfarenhet från internationellt arbete i IMO och EU.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-11-17 10:59 Uppdaterad onsdag, 17 november 2021 11:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts